CCD Hunedoara
Casa Corpului Didactic Hunedoara
Despre noi Cursuri Ştiri Biblioteca CDI CRED RED PROF Legături utile Forum Publicații Contact
Despre noi - Prezentarea CCD Prezentarea CCD Despre noi - Echipa CCD Echipa CCD Despre noi - Filialele CCD Filialele CCD Despre noi - Proiecte educaţionale şi parteneriate Parteneriate Despre noi - Legislaţie Legislaţie Despre noi - Documente manageriale Documente manageriale Despre noi - Presa despre noi Presa despre noi Despre noi - English Summary Summary
Sunteți aici: Prima paginăDespre noiParteneriate
Programe de formare continuă

Oferta curentă (descărcare)

Noutăți cursuri (știri)

Înscrieri online (formular de înscriere)

Formarea personalului din învățământul preuniversitar

Știri importante

Înscriere curs „Abilitare curriculară pentru educația timpurie”
21.03.2023, 454 vizualizări, 0 voturi

Casa Corpului Didactic Hunedoara organizează cursul acreditat de către M.E. „Abilitare curriculară pentru educație timpurie”.

Selecție formatori în domeniul mentoratului de carieră didactică
15.03.2023, 428 vizualizări, 0 voturi

Completarea Corpului național de formatori în domeniul mentoratului de carieră didactică din învățământul preuniversitar

Activități desfășurate în săptămâna 23 - 27 ianuarie 2023
27.01.2023, 443 vizualizări, 0 voturi



Apel selectie GT SERIA 13 CRED
13.01.2023, 387 vizualizări, 0 voturi


Proiecte educaționale și parteneriate


Casa Corpului Didactic Hunedoara desfășoară, anual, pe lângă programele și activitățile proprii, o serie de proiecte în colaborare cu alți parteneri - unități școlare, universități, case ale corpului didactic, furnizori de formare, instituții și organizații locale, naționale sau internaționale.

Astfel, în vederea diversificării ofertei de programe și pentru valorificarea altor oportunități de formare continuă, Casa Corpului Didactic Hunedoara a încheiat acorduri de parteneriat pentru derularea de:
* programe prioritare ale Ministerului Educației;
* proiecte europene în domeniul dezvoltării resursei umane cu finanțare nerambursabilă;
* programe de mobilitate profesională;
* programe de formare acreditate;
* programe autorizate;
* manifestări științifice și metodice (simpozioane, sesiuni de comunicări, seminarii, mese rotunde, schimburi de experiență etc.).

Casa Corpului Didactic Hunedoara dezvoltă, totodată, relații parteneriale pentru organizarea și desfășurarea de proiecte educaționale care au ca beneficiari cadrele didactice, elevii și părinții acestora, comunitățile locale.

În portofoliile instituției din acest domeniu se regăsesc, în ultima perioadă, parteneriate pentru derularea de:
* proiecte științifice pentru elevi ;
* proiecte culturale;
* concursuri tematice;
* expoziții;
* training.

Unitățile de învățământ care doresc să încheie parteneriate cu Casa Corpului Didactic Hunedoara, iar în cadrul acestor parteneriate intenționează să emită anumite documente (adeverințe, diplome etc.), pot descărca sigla CCD Hunedoara din galeria foto de mai jos.

Fișierul de tip GIF are fundalul transparent.

Galerie foto

Sigla C.C.D. Hunedoara - format JPG Sigla C.C.D. Hunedoara - format GIF



Proiect Erasmus 2022


În perioada 3.10.2022 – 7.10.2022 la Casa Corpului Didactic Hunedoara s-au derulat întâlniri tematice în cadrul proiectului Erasmus K2 Digital vs Traditional cu numărul K2 2020-l-TR01-KA229-092872_4, la care participă 12 profesori din școlile partenere ( Yalova Anadolu Lisesi din orașul Yalova, Turcia, College Gaucelm Faidit, Uzerche, Franța; Zespol Szkol Technicznych Im Ziemi Dobrzynskiej W Lipnie, Lipno, Poland; IES Teobaldo Power, Santa Cruz of Tenerife, Spania și Rigas 34 Vidusskola, Riga, Letonia) și profesori de la Colegiul Național Pedagogic “Regina Maria”, conform protocolului încheiat între cele două instituții.

Galerie foto

Proiect_Erasmus_2022 Proiect_Erasmus_2022_2 Proiect_Erasmus_2022_3



Ziua Muntelui


În luna septembrie 2022, în baza protocolului încheiat între Casa Corpului Didactic și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, s-au asigurat resursele necesare susținerii unor acțiuni care au avut drept scop conștientizarea în rândul elevilor a importanței protejării mediului înconjurător, a problemelor din zonele montane, dar și valorificarea oportunităților oferite de zona montană din județul nostru, cu ocazia zilei de 14 septembrie, zi declarată Ziua Muntelui, stabilită în calendarul autohton prin lege, conform art. 8, alin. 2, din Hotărârea 715 / 2002.

Ziua Muntelui marchează data tradițională a încheierii pășunatului anual și este sărbătorită în fiecare an prin manifestări speciale – conferințe, seminarii, expoziții, schimburi de experiență, mese rotunde organizate de consiliile locale împreună cu școlile, instituțiile agricole și silvice, alți parteneri, din localitățile montane, cu invitarea agricultorilor și a altor membri ai comunității locale.

Galerie foto

Ziua_Muntelui_1 Ziua_Muntelui_2 Ziua_Muntelui_3



Proiectul privind Învățământul Secundar din România (ROSE)


ROSE (Romanian Secondary Education Project) este un proiect care își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar și la creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.

Proiectul, finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, va fi implementat de către Ministerul Educației Naționale pe o perioadă de 7 ani, între 2015 și 2022.

Acordul de împrumut (Proiectul pentru învățământ secundar) dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la Washington la 17 aprilie 2015, a fost aprobat prin Legea nr. 234/08.10.2015 de ratificare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 757/2015.

Implementarea este în responsabilitatea Ministerului Educației Naționale (MEN), prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (UMPFE).

Prin subcomponenta 1.2 Intervenții sistemice - în valoare totală de 17,2 milioane de euro - proiectul urmează să contribuie la sprijinirea școlilor pentru asigurarea îmbunătățirii ratei de tranziție în învățământul superior.

Activitățile de pe acest palier privesc: revizuirea curriculumului și evaluării din învățământul secundar superior; centrarea proceselor școlare pe elev; dezvoltarea de materiale digitale pentru ameliorarea procesului de predare - învățare - evaluare.

O dimensiune importantă a proiectului vizează creșterea calității activităților de formare de la nivelul caselor corpului didactic în vederea pregătirii profesorilor și directorilor pentru implementarea noului curriculum și actualizarea / dezvoltarea competențelor acestora în domeniul evaluării.

Casa Corpului Didactic Hunedoara a fost inclusă, împreună cu celelalte instituții similare din țară, între entitățile ce vor contribui la realizarea obiectivului și activităților specifice proiectului.

Primele măsuri pe această temă au și fost întreprinse și au constat în: evaluarea resurselor și capacităților proprii de furnizare a unor programe de calitate; modernizarea bazei materiale a CCD; pregătirea condițiilor pentru debutul activităților de formare continuă pe temele vizate de proiectul ROSE.

Mai multe informații pe pagina ministerului:
http://proiecte.pmu.ro/web/guest/rose

Documente atașate

Numărul
curent
Titlul
documentului
Dimensiune
(octeți)
Extensia
documentului
Data
atașării
1 Prezentare ROSE 2016 1.019.085 pdf 2016-12-06 10:50:44


Toate drepturile rezervate
©
2013-2023 C.C.D. Hunedoara
1.182.624
de vizite din
01-01-2015
Despre noi

Prezentarea CCD
Echipa CCD
Filialele CCD
Parteneriate
Legislaţie
Documente manageriale
Presa despre noi
Summary
Cursuri

Oferta / titluri
Oferta / coduri
Calendar
Înscrieri online
Echivalare CPT
Documente ofertă
ANF
Ştiri

Noutăţi cursuri
Ştiri externe
Miscellanea
Ştiri CDI
Comunicate de presă
Biblioteca

Biblioteca CCD
Biblioteci şcolare
Documente biblioteci
Editura
CDI

Prezentare CDI
Lista CDI
Documente CDI
CRED

Prezentare CRED
Învățământ primar
Învățământ gimnazial
RED

Prezentare RED
Documente RED
Materiale RED
Catalog RED
PROF

Prezentare PROF
Anunțuri
Legături utile

CCD
Şcoli
Educaţionale
Presa
Forum

Publicații

Reviste 2020 - 2021
Reviste 2021 - 2022
Contact

Carte de vizită
Hartă
Mesaje
Twitter
Facebook
Şuetă
Cookie